CNAS-SIUI Sistem Informatic Unic Integrat

FAQ
Probleme de autentificare şi înregistrare
De ce nu mã pot autentifica?
De ce trebuie sã mã înregistrez?
De ce sunt scos afarã din forum automat?
Cum fac sã nu îmi aparã numele de utilizator pe listele de utilizatori conectaţi?
Mi-am pierdut parola!
Sunt înregistrat dar nu mã pot autentifica!
M-am înregistrat cu ceva timp în urmã dar nu mã mai pot autentifica?!

Preferinţe şi setãri
Cum îmi schimb setãrile?
Orele nu sunt corecte!
Am schimbat zona de fus orar şi ora tot este greşita!
Limba mea nu este în listã!
Cum pot afişa o imagine sub numele meu de utilizator?
Cum îmi schimb rangul?
De ce când folosesc legãtura de email al unui utilizator îmi cere sã mã autentific?

Probleme de scriere/publicare a mesajelor
Cum deschid un subiect în forum?
Cum pot modifica sau şterge un mesaj?
Cum pot sã îmi adaug semnatura la mesaj?
Cum pot crea un sondaj?
Cum modific sau şterg un sondaj?
De ce nu pot sã accesez un forum?
De ce nu pot vota în sondaje?

Formatãri şi tipuri de mesaje
Ce este codul BB?
Pot folosi HTML?
Ce sunt Zâmbetele?
Pot publica imagini?
Ce sunt anunţurile?
Ce sunt subiectele importante?
Ce sunt subiectele blocate?

Niveluri de utilizatori şi grupuri
Cine sunt administratorii?
Cine sunt moderatorii?
Ce sunt grupurile de utilizatori?
Cum pot sã fac parte dintr-un grup de utilizatori?
Cum pot deveni moderatorul unui grup de utilizatori?

Mesaje private
Nu pot trimite mesaje private!
Tot primesc mesaje private nedorite!
Am primit spam-uri sau mesaje abuzive de la cineva din forum!

Întrebãri despre phpBB 2
Cine a scris acest program?
De ce nu este facilitatea X disponibilã?
Cu cine iau legatura pentru probleme legate de abuzuri şi/sau juridice legate de acest program?

 

Probleme de autentificare şi înregistrare
De ce nu mã pot autentifica?
V-aţi înregistrat? Serios vorbind, trebuie sã vã înregistraţi pentru a vã autentifica. Aţi fost exclus de pe site (un mesaj vã apare pentru a vã indica acest lucru) ? Dacã da, ar trebui sã contactaţi adminstratorul site-ului sau forumului pentru a afla motivul. Dacã sunteţi înregistrat şi nu sunteţi exclus şi tot nu vã puteţi autentifica, atunci verificaţi foarte bine numele de utilizator şi parola. De obicei, aceasta este problema. Dacã nici aceasta nu este soluţia, luaţi legãtura cu administratorul forumului pentru cã forumul ar putea fi incorect configurat.
Sus
De ce trebuie sã mã înregistrez?
S-ar putea sã nu fie nevoie, depinde de adminstratorul forumului dacã e nevoie sã vã înregistraţi sau nu. Oricum, înregistrarea vã va oferi acces la opţiuni care nu sunt disponibile utilizatorilor anonimi cum ar fi imagini asociate, mesaje private, trimiterea de email-uri altor utilizatori, înscrierea în grupuri etc. Dureazã doar câteva momente sã vã înregistraţi , aşa cã vã recomandãm sã vã înregistraţi.
Sus
De ce sunt scos afarã din forum automat?
Dacã nu activaţi opţiunea Autentificã-mã automat la fiecare vizitã, atunci când vã autentificaţi veţi fi autentificat doar pentru o perioadã prestabilitã. Aceastã mãsurã previne ca cineva sã se foloseascã de contul dumneavoastrã. Pentru a rãmâne autentificat, bifaţi aceastã opţiune la autentificare, dar acest lucru nu este recomandat dacã accesaţi forumul de la un calculator utilizat de mai multe persoane, cum ar fi de la o bibliotecã, cafenea internet, facultate etc
Sus
Cum fac sã nu îmi aparã numele de utilizator pe listele de utilizatori conectaţi?
În profilul dumneavoastrã veţi gãsi o opţiune Ascundeţi indicatorul de conectare, şi dacã veţi seta aceastã opţiune pe Da veţi fi vizibil doar pentru administratori şi pentru dumneavoastrã. Veţi fi numãrat ca utilizator ascuns.
Sus
Mi-am pierdut parola!
Nu intraţi în panicã! Parola dumneavoastrã nu poate fi refãcutã, dar poate fi resetatã. Pentru a realiza acest lucru, mergeţi la pagina de autentificare şi folosiţi legãtura Mi-am uitat parola, urmaţi instrucţiunile şi ar trebui sã puteţi sã vã autentificaţi în scurt timp.
Sus
Sunt înregistrat dar nu mã pot autentifica!
Mai intâi verificaţi dacã aţi introdus numele de utilizator şi parola corect. Dacã sunt corecte, atunci fie, dacã este activatã opţiunea COPPA şi aţi dat bifat Sunt de acord cu aceste condiţii şi declar cã am sub 13 ani la înregistrare, va trebui sã urmaţi instrucţiunile primite, fie contul dumneavoastrã trebuie sã fie activat. Unele forumuri obligã ca toţi utilizatori noi sã îşi activeze conturile , fie cãtre dumneavoastrã personal, fie de cãtre administrator înainte de a vã puteţi autentifica. Când v-aţi înregistrat aţi fi aflat dacã este necesarã activarea. Dacã aţi primit un email atunci urmaţi instrucţiunile. Dacã nu, sunteţi sigur cã aţi specificat corect adresa de mail ? Unul din motivele pentru care activarea este folositã este pentru a preveni abuzul de cãtre utilizatori pirat anonimi. Daca sunteţi sigur cã adresa de mail folositã este corectã atunci încercaţi sã contactaţi administratorul.
Sus
M-am înregistrat cu ceva timp în urmã dar nu mã mai pot autentifica?!
Cele mai probabile motive sunt: aţi folosit un nume de utilizator inexistent sau o parolã greşitã (verificaţi-vã email-ul pe care l-aţi primit când v-aţi înregistrat) sau administratorul a şters contul dumneavoastrã dintr-un motiv sau altul. Dacã motivul este al doilea, atunci poate nu aţi scris nici un mesaj ? Se obişnuieşte ca forumurile sã excludã periodic utilizatorii care nu au scris nimic pentru a reduce mãrimea bazei de date. Încercaţi sã vã înregistraţi din nou şi sã vã implicaţi în discuţii.
Sus

Preferinţe şi setãri
Cum îmi schimb setãrile?
Toate setãrile dumneavoastrã (dacã sunteţi înregistrat) sunt stocate în baza de date. Pentru a le schimba folosiţi legãtura Profil (în general afişatã în partea superioarã a paginilor dar nu întotdeauna). Acest lucru vã va permite sã vã schimbaţi toate setãrile.
Sus
Orele nu sunt corecte!
Orele sunt aproape sigur corecte, dar ceea ce dumneavoastrã s-ar putea sã vedeţi cã toate orele afişate sunt într-o zonã cu fus orar diferit faţã de cea în care sunteţi. Dacã este aşa, ar trebui sã vã schimbaţi setarea din profil pentru zona de fus orar în care sunteţi, cum ar fi Bucureşti, Londra, Paris, etc. Vã rugãm, sã observaţi cã schimbarea zonei de fus orar, ca majoritatea setãrilor, poate fi fãcutã doar de utilizatorii înregistraţi. Deci dacã nu sunteţi înregistrat, acesta este un moment bun sã o faceţi, dacã îmi permiteţi jocul de cuvinte!
Sus
Am schimbat zona de fus orar şi ora tot este greşita!
Dacã sunteţi sigur cã aţi setat zona de fus orar corect şi ora înca este diferitã, cel mai probabil rãspuns este ora de varã. Programul nu a fost gândit sã se plieze dupã schimbãrile fãcute între ora standard şi cea de varã aşa cã în timpul lunilor de varã ora poate fi diferitã cu 60 de minute faţã de cea localã realã.
Sus
Limba mea nu este în listã!
Cele mai probabile motive sunt fie cã administratorul nu a instalat limba dumneavoastrã sau cã cineva nu a tradus înca acest program în limba dumneavoastrã. Încercaţi sã îl întrebaţi pe administrator dacã poate instala limba de care aveţi nevoie şi dacã nu existã, atunci sunteţi liber sã creaţi o nouã traducere. Mai multe informaţii pot si gasite pe site-ul grupului phpBB. Urmãriţi legãtura din partea inferioarã paginilor)
Sus
Cum pot afişa o imagine sub numele meu de utilizator?
Pot fi douã imagini sub numele de utilizator când vizualizaţi mesajele. Prima este o imagine asociata cu rangul dumneavoastrã, în general acestea luând forma de stele sau blocuri indicând câte mesaje aţi scris sau statutul dumneavoastrã pe forumuri. Sub aceasta ar putea fi o imagine mai mare cunoscutã sub numele de avatar (imagine asociatã). Aceasta este, în general, unicã sau personalã fiecãrui utilizator. Administratorul decide dacã sã activeze imaginile asociate şi au posibilitatea de a alege modalitatea prin care imaginile asociate pot fi folosite. Dacã nu puteţi folosi imaginile asociate, atunci aceasta este decizia administratorului şi ar trebui sã-l întrebaţi pe acesta despre motivele care au dus la aceastã decizie (suntem siguri cã vor fi întemeiate!)
Sus
Cum îmi schimb rangul?
În general nu puteţi schimba direct rangurile (rangul apare direct sub numele dumneavoastrã de utilizator, în mesaje şi în profilul dumneavoastrã, depinde de stilul folosit). Majoritatea forumurilor folosesc rangurile pentru a indica numãrul de mesaje pe care le-aţi scris şi pentru a identifica anumiţi utilizatori, cum ar fi moderatorii şi administratorii. Vã rugãm, sã nu abuzaţi de forum scriind mesaje inutile doar pentru a vã creşte rangul, pentru cã probabil veţi descoperi ca moderatorul sau administratorul vã va scãdea pur şi simplu numãrul de mesaje scrise.
Sus
De ce când folosesc legãtura de email al unui utilizator îmi cere sã mã autentific?
Doar utilizatorii înregistraţi pot trimite mesaje altor utilizatori prin formularul încorporat de mail (dacã administratorul permite acest lucru). Acest lucru se întamplã pentru a preveni folosirea maliţioasa a sistemului de mesagerie de cãtre utilizatorii anonimi.
Sus

Probleme de scriere/publicare a mesajelor
Cum deschid un subiect în forum?
Simplu. Apasaţi pe butonul specific, fie din forum, fie pe ecranul cu subiecte. Este posibil sã fie nevoie sã vã înregistraţi înainte de a scrie un mesaj. Facilitãţile care vã sunt disponibile sunt trecute în partea de jos a ecranului (de genul Puteţi crea un subiect nou în acest forum )
Sus
Cum pot modifica sau şterge un mesaj?
În afara cazului în care sunteţi administratorul forumului sau moderatorul, puteţi modifica sau şterge doar mesajele dumneavoastrã. Puteţi modifica un mesaj (uneori doar pentru o scurta perioadã dupã publicare) apãsând butonul modificã pentru mesajul respectiv. Veţi observa o micã secţiune de text sub mesaj când reveniţi la subiect. Aceasta aratã de cate ori l-aţi modificat. Aceasta va apãrea doar dacã nimeni nu v-a rãspuns. De asemenea, nu va apãrea dacã moderatorii sau administratorii modificã mesajul (aceştia ar trebui sã lase un mesaj în care sã spunã ce au modificat şi de ce). Observaţi cã utilizatorii normali nu pot modifica un mesaj odatã ce cineva a rãspuns.
Sus
Cum pot sã îmi adaug semnatura la mesaj?
Pentru a adauga o semnaturã trebuie întâi sã vã creaţi una, lucru pe care îl puteţi face accesandu-vã profilul. Odatã ce semnãtura este creatã, puteţi sã bifaţi opţiunea Adaugã semnatura de pe formularul de publicare pentru a vã adãuga semnãtura. Puteţi, de asemenea, sã vã adãugaţi direct semnãtura la toate mesajele bifând opţiunea corespunzatoare din profil (puteţi sã preveniţi adãugarea semnãturii unor anumite mesaje dacã ştergeţi bifa respectivã din formularul de publicare)
Sus
Cum pot crea un sondaj?
Este uşor sã creaţi un sondaj. Când creaţi un subiect nou (sau modificaţi primul mesaj al unui subiect, dacã aveţi permisiunea), ar trebui sã vedeţi o secţiune Adaugã un chestionar sub zona principalã de publicare (dacã nu vedeţi acest lucru probabil cã nu aveţi privilegiile de acces necesare pentru a crea sondaje). Ar trebui sã introduceţi un titlu pentru chestionar şi cel puţin douã opţiuni (pentru a alege o opţiune scrieţi întrebarea sondajului şi apãsaţi pe butonul Adaugã o opţiune). Puteţi sã schimbaţi şi valabilitatea sondajului, unde perioada 0 înseamnã un sondaj perpetuu. Va exista şi o limita a numãrului de opţiuni pe care îl puteţi folosi, specificatã de cãtre administrator.
Sus
Cum modific sau şterg un sondaj?
Ca şi în cazul mesajelor, sondajele pot fi modificate doar de autor, de moderator sau de un administrator. Pentru a modifica un sondaj efectuaţi un click pe primul mesaj din cadrul subiectului (acesta este întotdeauna asociat cu sondajul). Dacã nimeni nu a votat, atunci poate fi şters sau modificat, însã dacã cineva a votat deja, doar moderatorul sau administratorul poate modifica sau şterge sondajul. Acest lucru previne sabotarea sondajelor sau schimbarea inoportunã a opţiunilor.
Sus
De ce nu pot sã accesez un forum?
Unele forumuri pot fi limitate pentru anumiţi utilizatori sau grupuri. Pentru a vedea, citi, publica, etc. este nevoie probabil de autorizaţie specialã pe care o pot acorda doar moderatorul forumului şi administratorul. Ar trebui sã luaţi legatura cu ei.
Sus
De ce nu pot vota în sondaje?
Doar utilizatorii înregistraţi pot vota în sondaje (pentru a preveni falsificarea rezultatelor). Daca v-aţi înregistrat şi tot nu puteţi vota atunci probabil cã nu aveţi drepturile de acces necesare.
Sus

Formatãri şi tipuri de mesaje
Ce este codul BB?
Codul BB este o implementare specialã a HTML-ului. Posibilitatea de a folosi codul BB este datã de decizia administratorului (puteţi dezactiva acest cod de la mesaj la mesaj din formularul de publicare). Codul BB este similar ca stil cu HTML-ul, balizele (tag-urile) sunt închise în paranteze pãtrate [ şi ] mai degrabã decât < şi > şi oferã un control mai bun asupra a ce şi cum se afişeazã. Pentru mai multe informaţii despre codul BB, consultaţi ghidul care poate fi accesat de pe pagina de publicare.
Sus
Pot folosi HTML?
Acest lucru depinde de administrator, care are control complet. Dacã vã este permis sã îl folosiţi, probabil cã veţi descoperi cã doar câteva balize funcţioneazã. Aceasta este o masurã de securitate pentru a preîntampina abuzurile care ar duce la distrugerea aşezãrii în paginã sau ar cauza alte probleme. Daca HTML este activat, îl puteţi dezactiva de la mesaj la mesaj din formularul de publicare.
Sus
Ce sunt Zâmbetele?
Zâmbetele sau iconiţele emotive sunt imagini mici care pot fi folosite pentru a exprima anumite sentimente folosind un cod scurt. Spre exemplu :) înseamnã vesel , :( înseamnã trist. Lista completã poate fi vazutã în formularul de publicare. Încercaţi totuşi sã nu îi folosiţi prea mult pentru cã pot face un mesaj ilizibil şi un moderator se poate hotãrî sã îi scoatã din mesaj sau sã şteargã mesajul cu totul.
Sus
Pot publica imagini?
Imaginile pot fi afişate în mesajele dumneavoastrã. Cu toate acestea, nu existã nici o posibilitate în acest forum pentru încarcarea imaginilor direct în forum. De aceea, trebuie sã scrieţi o legaturã cãtre o imagine stocatã pe un server accesibil publicului, cum ar fi http://un.server.oarecare.ro/imaginea-mea.gif. Nu puteţi sã faceţi legatura cu imagini de pe calculatorul dumneavoastrã (doar dacã este un server), nici cu imagini stocate în spatele unui mecanism de autentificare, cum ar fi casuţele de mail, site-uri protejate cu parolã, etc. Pentru a afişa imaginea, folosiţi fie baliza codului BB [img] sau cod HTML (dacã este permis).
Sus
Ce sunt anunţurile?
Anunţurile deseori conţin informaţii importante şi ar trebui sã le citiţi cât de repede puteţi. Anunţurile apar în partea de sus a fiecãrei pagini în forumul de care aparţin. Dacã puteţi sau nu posta un anunţ depinde de permisiunile necesare, care sunt stabilite de administrator.
Sus
Ce sunt subiectele importante?
Subiectele importante apar sub anunţuri în forum şi doar pe prima paginã. Deseori sunt destul de importante şi ar trebui sã le citiţi dacã puteţi. Ca şi cu anunţurile, administratorul alege ce permisiuni sunt necessre pentru pentru a le publica.
Sus
Ce sunt subiectele blocate?
Subiectele sunt blocate fie de cãtre moderator, fie de cãtre administrator. Nu puteţi rãspunde unui subiect blocat şi orice chestionar conţinut este închis automat. Subiectele pot fi închise din mai multe motive.
Sus

Niveluri de utilizatori şi grupuri
Cine sunt administratorii?
Administratorii sunt cei care au cel mai mare nivel de control asupra întregului forum. Aceşti utilizatori controleazã toate detaliile forumurilor, încluzând permisiunile de acces, excluderea utilizatorilor, crearea grupurilor şi a moderatorilor, etc. De asemenea, au capacitatea de a modera toate formurile.
Sus
Cine sunt moderatorii?
Moderatorii sunt persoane (sau grupuri de persoane) a cãror menire este sã aibã grijã de forumuri în mod constant. Au permisiunea de a modifica sau şterge mesajele şi de a bloca, debloca, muta, şterge şi împãrţi subiectele de discuţie în forumurile pe care le modereazã. În mod general, moderatorii existã pentru a avea grijã ca utilizatorii sã nu scrie "pe lângã subiect" şi sã nu scrie materiale abuzive sau ofensatoare.
Sus
Ce sunt grupurile de utilizatori?
Grupurile de utilizatori sunt o modalitate de grupare a utilizatorilor. Fiecare utilizator poate aparţine mai multor grupuri (acest lucru diferã de majoritatea celorlalte programe) şi fiecare grup are drepturi de acces individuale. Acest lucru uşureazã munca administratorilor dacã doresc ca mai mulţi utilizatori sã modereze un forum sau sã le ofere acces într-un forum privat.
Sus
Cum pot sã fac parte dintr-un grup de utilizatori?
Pentru a intra într-un grup folosiţi legatura de Grupuri de utilizatori din partea de sus a paginii (acest lucru poate fi diferit de la paginã la paginã). Nu toate grupurile sunt deschise, unele sunt închise şi altele pot fi chiar ascunse. Dacã grupul o permite, puteţi sã cereţi sã fiţi înscris apãsând butonul respectiv. Moderatorul va trebui sã vã aprobe cererea. Este posibil sã vã întrebe care sunt motivele pentru care vã doriţi sã intraţi în grup. Vã rugãm sã nu hãrţuiţi un moderator de grup dacã vã respinge cererea pentru cã are motive întemeiate.
Sus
Cum pot deveni moderatorul unui grup de utilizatori?
Grupurile de utilizatori sunt create de cãtre administrator şi în acel moment este numit un moderator. Dacã doriţi sã creaţi un grup de utilizatori atunci primul lucru pe care trebuie sã îl faceţi este sã luaţi legatura cu administratorul.
Sus

Mesaje private
Nu pot trimite mesaje private!
Existã trei posibile motive: nu sunteţi înregistrat şi/sau autentificat, administratorul nu a activat mesajele private pentru toţi utilizatorii sau administratorul a restricţionat pentru dumneavoastrã folosirea mesajelor private. În ultimul caz ar trebui sã îl intrebaţi ce motive a avut.
Sus
Tot primesc mesaje private nedorite!
În viitor vom adauga o listã de persoane ale cãror mesaje sã fie ignorate. Deocamdatã dacã primiţi în continuare aceste mesaje anunţaţi administratorul, pentru cã el are posibilitatea de a opri un utilizator sã trimitã mesaje private.
Sus
Am primit spam-uri sau mesaje abuzive de la cineva din forum!
Ne pare rãu sã auzim acest lucru. Formularul pentru trimiterea unui mesaj include mãsuri de siguranţã pentru a observa care utilizatori trimit astfel de mesaje. Ar trebui sã trimiteţi administratorului o copie completã a mesajului primit, inclusiv antetul (acestea oferã detalii despre utilizatorul care a trimis mesajul). Astfel, el poate acţiona.
Sus

Întrebãri despre phpBB 2
Cine a scris acest program?
Acest program (în forma nemodificatã) este produs, lansat şi aflat sub copyright-ul grupului phpBB. Este disponibil sub Licenţa Generalã Publicã GNU şi poate fi distribuit liber; folosiţi legãtura cãtre grup mai multe detalii.
Sus
De ce nu este facilitatea X disponibilã?
Acest program a fost scris şi licenţiat de cãtre grupul phpBB. În cazul în care consideraţi cã o facilitate trebuie sã fie adaugatã, vã rugãm sã vizitaţi site-ul phpBB.com şi sã vedeţi ce are de spus grupul phpBB. Vã rugãm sã nu publicaţi cereri de facilitãţi pe forumurile de la phpbb.com, pentru cã grupul phpBB foloseşte sourceforge pentru a delega sarcinile legate de noile facilitãţi. Vã rugãm sã treceţi prin aceste forumuri şi sã vedeţi, dacã existã, care este poziţia noastrã legatã de o facilitate şi sã urmaţi procedura explicatã acolo.
Sus
Cu cine iau legatura pentru probleme legate de abuzuri şi/sau juridice legate de acest program?
Ar trebui sã luaţi legatura cu administratorul forumului. Dacã nu puteţi sã faceţi acest lucru, ar trebui sã încercaţi cu unul din moderatorii de forumuri şi sã îi intrebaţi cu cine aţi putea lua legatura. Dacã tot nu primiţi rãspuns, ar trebui sã luaţi legãtura cu posesorul domeniului dumneavoastrã (efectuaţi o interogare whois) sau, dacã acesta este pe un domeniu gratuit (yahoo, free.fr, etc.), conducerea sau departamentul pentru abuzuri. Grupul phpBB nu are absolut nici un fel de control şi nu poate fi tras la rãspundere pentru cum, unde sau de cãtre cine este folosit acest program. Este inutil sã luaţi legatura cu grupul phpBB pentru orice fel de probleme juridice care nu sunt legate direct de pagina phpbb.com sau de program în sine. Dacã trimiteţi un mesaj cãtre grupul phpBB despre orice folosire a unui terţ a acestui program, nu aşteptaţi un rãspuns pentru cã nu veţi primi.
Sus

Ora este GMT

Mergi direct la:  


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Varianta în limba românã: Romanian phpBB online community
Termeni si conditii