Versiune actualizată ale aplicaţiei de raportare SIUI-MF pentru conectarea la DES

Pe această pagină sunt publicate versiuni actualizate ale aplicaţiei de raportare pentru SIUI-MF pentru accesul la informaţiile din Sistemul Informatic pentru Dosarul Electronic de Sănătate (DES).

Acest sistem colectează şi consolidează date medicale relevante referitoare la starea de sănătate a pacienţilor şi le pune la dispoziţia medicilor atunci când pacienţii beneficiază de servicii medicale.
Dosarul Electronic de Sănătate conţine următoarele secţiuni:

Mai multe informaţii despre proiectul DES puteţi găsi pe siteul CNAS în pagina de prezentare a proiectului: Dosarul Electronic de Sănătate

Pentru instalarea acestor update-uri trebuie să descărcaţi fişierul corespunzător aplicaţiei pe care o aveţi deja instalată, din lista de mai jos. Nu trebuie să dezinstalaţi aplicaţia, dar este necesară oprirea acesteia înainte de rularea unui update. Aceste update-uri se instalează prin suprascriere, păstrând însă informaţiile introduse în baza de date.

Notă:
Momentan sigura aplicaţie de raportare disponibilă pentru accesul la DES este cea pentru medicii de familie (SIUI-MF).

SIUI-MF [v4.0.2023.964 din data 29.09.2023]
Descărcare update (*exe)
Istoric modificări (*txt)
Manual de utilizare (*pdf)
Ghid de utilizare DES (*pdf)
Ghid de utilizare CEAS (*pdf)

Notă:
Este suficientă instalarea ultimului update disponibil. Acesta include toate modificările din update-urile anterioare.

Atenţie:
Este recomandat să folosiţi tot timpul ultima versiune disponibilă a aplicaţiei, deoarece acestea sunt menţinute în strânsă concordanţă cu actualizările sistemelor centrale componente ale PIAS (SIUI+SIPE+CEAS+DES) astfel încât folosirea unei versiuni mai vechi poate cauza disfuncţionalităţi în comunicarea cu acestea. Înainte de a semnala o problemă vă rugăm să vă asiguraţi ca aveţi instalată ultima versiune disponibilă.

Instrucţiuni pentru actualizare:

  1. Se descarcă utilitarul de instalare. (Update.exe)
  2. Se lansează utilitarul de instalare.
  3. Se apasă "Înainte" până la terminarea instalarii.
  4. La sfârşit se apasă butonul "Terminare".
  5. Se lansează din nou aplicatia si se verifica daca numarul versiunii din bara de titlu s-a modificat.

Mulţumim tuturor celor care ne contactează pentru a semnala diverse probleme în funcţionarea aplicaţiilor de raportare sau pentru a adauce sugestii de îmbunătăţire a acestora. Pentru semnalarea problemelor, vă rugăm să utilizaţi mijloacele descrise la adresa http://siui.casan.ro/cnas/suport.